Egy tapasztalat

Egy hazai vállalatnál 2015 végén került meghirdetésre a panaszmentes program. Mintegy 50 fő jelentkezett be, ami az alkalmazottak kb. 15 %-a. A beregisztrált kollégák kézhez kapták Will Bowen: Panaszmentesvilág c. könyvét, valamint 2-3 hetenként kaptak egy-egy hírlevelet, melyet többnyire saját tapasztalataik megosztását tartalmazták.  A programban résztvevők közül többen elérték a 21 panaszmentes napot, és akik gyakorolnak, azok a következő tapasztalatokat fogalmazták meg, néhányat felsorolok a teljesség igénye nélkül:

„ pozitívabb, elfogadóbb, nyugodtabb, kreatívabb, türelmesebb, kiegyensúlyozottabb, tudatosabb, stb… vagyok, felszabadultság érzés, létezés öröme, önismeret, szembesülés saját gyengeségeimmel ...stb.”

A legvállalkozóbb szellemű gyakorlók csoporttalálkozókon osztották meg tapasztalataikat egymással. Számos téma került feldolgozásra, a legnagyobb sikert  az “Egy hullámhosszon vagyunk”-panaszmentesség más szemmel című prezentáció aratta. A legfontosabb üzenete ennek talán az, hogy valahol a tudomány és transzcendencia összeér. Azaz a panaszmentes program nem függ világnézettől, hogy hiszünk nem hiszünk, materialisták vagy idealisták vagyunk.  A felmérésből kiderült legtöbben abból a körből jeleztek vissza és váltak sikeressé a gyakorlásban, akik önként jelentkeztek a programba és kevésbé azok, akik sorsolással és/vagy ajándék formájában jutottak hozzá Will Bowen: Panaszmentesvilág c. könyvéhez. Természetesen van ez alól is üdítő kivétel. A program nyitott volt, tehát benevezhettek volt kollégák, házastársak, barátok, a vállalattal munkakapcsolatban állók. Egy év múltán felmértük, hol tartunk. A visszajelző kollégák „Jobb veled a világ” oklevelet, a legeredményesebb panaszmentes gyakorlók ajándék utalványt is kaptak. Az oklevelek öt kategóriában készültek az elért panaszmentes napok száma alapján: 

  • 0-5     ->kitartó,
  • 6-10   ->középhaladó,
  • 11-15 ->haladó,
  • 16-20 ->felső és
  • 21-      ->csúcs

 Ebben az évben 6 „kitartó”, 3 „középhaladó” és 5 „csúcs” oklevelet adtunk át.

Panaszmentes és hálatelt napot kívánok, hogy jobb legyen a világ J! 

Üdvözlettel, dr. Joó Antal