Páros párkapcsolati tanácsadás

 

 

 

 

 

Mentorok: Novák Mónika és dr.Joó Antal

Szakterületünk a házasság, párkapcsolat. Házasságra való felkészítés. Párkapcsolati konfliktuskezeléssel, párkapcsolati problémákkal foglalkozunk. Párokkal párban dolgozunk. Itt mutatjuk be

 

·         Mit tudunk nyújtani?

·         Kinek tudunk segítségére lenni? 

·         Hogyan milyen formában végezzük a mentori munkát?

M I T ? 

Házasság előtti felkészítés: A házasságra készülő párok részére felkészítést tartunk, ez a leghatásosabb -és a legjobb időben végzett- konfliktus megelőzés, ami segít rálátni személyiségünkre, a párkapcsolatunkra és a fejleszthető területekre.

Párkapcsolat gazdagítás: Egy kapcsolatnak vannak erősségei és vannak fejleszthető területei. Ezeken a fejleszthető területeken segítünk még jobbá, kiteljesedettebbé tenni a kapcsolatot.

Párkapcsolati konfliktus megelőzés: Legnagyobb örömmel természetesen konfliktus megelőzéssel foglalkozunk, ám érthető módon, amikor napsütésre vagyunk hangolva, nem készülünk esernyővel, azaz a párkapcsolat boldog szakaszában, alig akad olyan, aki a megelőzésre nyitott tud lenni. Ez valóban nagy tudatosságot igényel és a legbölcsebb, amit a boldog kapcsolat érdekében előzetesen megtehetünk. 

Párkapcsolati konfliktus kezelés: Személyre szabott kísérést nyújtunk a hozzánk forduló pároknak. Őszinte, türelmes, empatikus teret adunk, egy biztonságos edzőtermet, ahol segítséget adunk a konfliktusok kezelésére, megoldására vagy enyhítésére, olykor annak elviselésére. Néhány a leggyakoribb esetek közül:

·         eltávolodás

·         elfejlődés

·         rendszeres veszekedés

·         megcsalás

 K I N E K ?

·         Azoknak, akik elég őszinték magukhoz, hogy bevallják, párkapcsolatukban, annak valamely állomásán, a kereséseik során elakadtak és fejlődni szeretnének 

·         Azoknak, akik elég nyitottak és bátrak, ahhoz, hogy ilyen esetekben külső segítséget vegyenek igénybe. 

·         Azoknak, akik képesek a bennük zajló folyamatokról, gondolatokról és érzésekről beszélni.

H O G Y A N ?

A mentori konzultáció: Mindenekelőtt az első és legfontosabb, hogy pontosan tudjuk, honnan indulunk, mi a helyzet most.

Ehhez mindenkinek ajánljuk az egyik legjobban kimunkált diagnosztikai felmérést (Prepare/Enrich). Ennek alkalmazásával a párok információt kapnak, személyiségükről (mint pl. önérvényesítés, önbizalom, mellőzöttség, partnerdominancia) és párkapcsolatukról (mint pl. elvárások, személyiség, kommunikáció, konfliktuskezelés, pénzügyek, szabadidő, szexualitás, gyerekek, szülőség, család és barátok, szerepértelmezés, hitbéli meggyőződés, párközelség, párrugalmasság és családrugalmasság).

A felmérés előnye a szakszerűségen túl, az idő és költség takarékosság. Akár 4-5 konzultációt is igénybe venne, ha csak megszeretnénk közelíteni a felmérés objektivitását és pontosságát. A felmérés segítségével, egy-két konzultáció elegendő a pontos kiinduló helyzet meghatározásához. A pontos diagnózis és a párral egyeztetett célok, igények tisztázása után indulhat a közös munka. 

A felmérés mellett az első alkalom során megállapodunk az együttműködési keretekről.

  • Időtartama: 50 perc
  • Száma: A megoldásra váró feladattól függően változhat.
  • Időpontja: Hétköznapokon 18.00-20.00 között, előzetes e-mailen történő időpont egyeztetéssel.
  • Díjazása: A részleteket lásd "Gyakori kérdések" menüpontban.
  • Keretei: Ennek részletei a „Mentori szolgálat” menüpontjaiban találhatók meg, a további részletekről az első alkalommal megállapodunk.