A partner elfogadása

Írta: Novák Mónika - dr.Joó Antal

Mindannyiunk leghőbb, kimondott, vagy kimondatlan vágya, úgy szeressenek minket, ahogy vagyunk. Teljesíthető ez a kívánság? Igen.  A szerelem kibontakozásakor. A kezdetek kezdetén, az induló kapcsolat elején. Átéltük valamennyien szerelmünk tökéletes, egyenesen nekünk teremtett mivoltát. Számíthatunk arra, hogy egy életen át tartson ez az állapot?

Nem. Sajnos nem. Bármennyire is kívánatos ez a helyzet, nem tart örökké, mert előbb-utóbb kiderül, hogy házastársunk nem tökéletes. Ha elég őszinték tudunk lenni magunkhoz, azt is bevalljuk, mi magunk sem tudjuk az ő igényeit mindig kielégíteni.

Mit tegyünk, ha társunkat nem találjuk mindenben tökéletesnek? Aki most arra számít, hogy különböző fortélyokat tud meg tőlem arra vonatkozóan, hogyan is változtassuk meg társunkat, csalódni fog. Ez ugyanis lehetetlen feladat. Ami ránk vár, az sem lesz könnyű: megtanulni elfogadni a másikat. Szerelmünket nem feltételekhez, változásokhoz kötni. Majd szeretlek, ha… típusú mondat nem erősíti a kapcsolatunkat! Tehát a kihívás nagy, lehet, nem is mindig sikerül, de megéri dolgozni rajta és nem csüggedve gyakorolni.

 a további rész itt olvasható