HÁLA PROGRAM

"A szeretet és a hála minden negativitást felold, bármilyen formát öltsön is. Ez a két érzés képes tengereket szétválasztani,  hegyeket megmozgatni, és csodákat véghezvinni." Rhonda Byrne

A hála program célja, az hogy minél gyakrabban tudatosítsuk magunkban, hogy fantasztikus jó dolgunk van. Már önmagában attól, hogy minden reggel felkel a nap, hogy ránk mosolyog valaki, hogy figyelmesek velünk, hogy valaki egy apró szívességet tesz nekünk, pl. előre enged a forgalomban, és viszont mi teszünk valami jót, szóval az egészen profán dolgokig mindenért hálásak lehetünk. Ezt azért gondoljuk fontosnak, mert a hála érzése a legjobb „radír”, minden panasz, kritika és bánat ellenében, aki hálás tud lenni önmagában a létezésért, annak eszébe nem jut panaszkodni, másra van hangolva, más rezgéseket bocsát ki a környezetébe. Nemcsak pénz és anyagi javak gyűjthetők, hanem lelki-szellemi dimenziókban is gyűjthetünk, mondjuk így: pozitív „töltéseket”. Ha ráfigyelünk a mindennapok apró örömeire, ha hálásak tudunk lenni mindazért, ami körülöttünk van, abból erőt lehet meríteni. Ily módon sokat tehetünk önmagunkért és a környezetünkért.

Írjunk hála naplót!

A gyakorlás nagyon egyszerű. Készítsünk hálanaplót, írjuk le nap mint nap (este vagy reggel), melyek azok a történések, események, amelyek hálával, örömmel, pozitív jó érzéssel töltenek el bennünket. Legyen minimum napi 3, természetesen több lehet. És néhány hét után megtapasztalunk valamit, amiért érdemes ezt csinálni.

Panaszmentes és hálatelt napot kívánok, hogy jobb legyen a világ J! 

Üdvözlettel, dr. Joó Antal