Rendetlen a párom!

Írta: Novák Mónika - dr.Joó Antal

Amerre jár a lakásban, nyomában a káosz. Mesterien okoz rendetlenséget a lakás minden elképzelhető zugában, legyen az háló, dolgozószoba, konyha, vagy akár a nappali. Ismerős a kép? Nem vagyunk egyformák. A rend fogalmát különbözőképpen határozzuk meg. Szerencsések azok a párok, akiknél ez összecseng, és nehézségbe ütköznek azok, akik a rendet különbözőképpen ítélik meg. A skála széles, szélsőséges esetben a rendmániás összekerül egy mindent szétszóró káoszt okozóval. De nem kell ennyire elrugaszkodnunk a különbségekben, éppen elég bosszúságot okozhat az esténként szétszórt levetett ruha, itt-ott heverő táskák, iratok, konyhában hagyott használt edények látványa. Mit tehetünk ellene? Meglepő módon a következő, reményteljes változtatások nem hoznak eredményt: 

  • nagyobb lakásba költözés. Hiszen nagyobb terület lesz, mindennek lesz helye, könnyebb lesz rendszerezni… gondolja optimistán a házastárs. Az eredmény? Még nagyobb területen még jobban szétszórt holmik.
  • hangos veszekedés. A házastárs kiöntheti ugyan a mérgét, párja természetétől függően vagy visszaszól, vagy megígér mindent. Bekövetkezik a változás? Nem.
  • elrakni a dolgait, amit persze így egyedül meg sem talál, mert arról fogalma sincs, képtelen megjegyezni, hol van a „helye”. Mi történik? Vagy nem érdekli és nem is keresi, vagy mindenért hozzánk fordul, mert nem találja.

 a további rész itt olvasható